Maskenball_Album.jpg

No sóc gens partidari, i cada vegada ho sóc menys la veritat, de la “conyeta” musical. Per a mi la música és i ha de ser una cosa seriosa, encara que sí és cert que hi ha d’haver de tot i temps també per a tot. Un bonus track amb alguna conya si, de vegades fins i tot simpatitzo amb això, depèn també de com m’agafi.

“Maskenball” és el nou disc dels bavaresos Hämaton, que bé les nostres oïdes podrien tranquil·lament confondre amb uns Die Apokalyptischen Reiter. Sonen molt, però que molt semblants. El propòsit d’aquest “Maskenball” és festiu. El quartet emmascarat (sí, són dels que criden i fan servir mascaretes) vol celebrar el seu 15 aniversari com a conjunt amb aquest àlbum, pensat i executat per ells i els seus fans. La festa va començar el 15 de març (ben trobat això del 15 eh …) quan van treure un primer avançament i van anunciar que cada dia 15 de mes (15 de nou, sembla que ho tenen tot ben pensat …) traurien a la llum alguna cançó del disc fins el dia oficial de la sortida del disc … … ……. Sí, tots amb les calculadores fent comptes … però tranquils, ho faig jo per vosaltres … 15 aniversari … dia 15 primer tema … cada dia 15 de cada mes … a raó de 15 temes … “Maskenball” surt al mercat el 15 de juny del 2020 !!! Doncs no … Tot quadrava fins que es van cansar de quadrar, que va ser aviat … 16 temes té el disc que ha sortit al mercat el dia 30 d’agost, per la qual cosa els adelantaments han estat d’uns 5.

Tombada ia la lògica del disc, aquest “Maskenball” pretén ser una festa i està orientat a això. En els 16 tracks es poden trobar covers, on es destacaria per descomptat “I Want It All” de Queen amb la col·laboració de Hansi Kürsch de Blind Guardian, algun tema nou i alguna revisió d’alguna cançó dels propis Hämatom de discos anteriors. Sempre amb una visió enfocada al festiu, tot i que sonant molt net i fent les coses ben fetes. Encara que em sobrarien els temes més tranquils (no li peguen a una festa) el propòsit i el resultat final del disc sona crec com els propis Hämatom esperaven i com segurament els seus seguidors més podran gaudir.

Per tant i resumint, bon disc d’aniversari del quartet alemany que serà segurament gaudit per tots els seus seguidors. Per les meves parts, com ja he comentat al principi, no acostumo a ser partidari d’aquest tipus d’edicions amb so patxanga de Festa Major en versió Metall. Però està bé per passar l’estona.

Sergi