Mgla Age Of Excuse

L’underground polonès està farcit de bandes de Black Metal que han comptat amb els seus petits pics de popularitat, degut sobretot a les polèmiques que van generant periòdicament. Pel que fa a la primera línia, a les bandes més populars, fins no fa gaire semblava que Behemoth en tenien l’exclusiva. El fet és que durant la segona dècada d’aquest segle hi ha hagut un seguit de noms que han anat traient el cap a la primera línia d’aquesta escena: és el cas de Batushka, de Batushka, de Batushka, i finalment del grup que ens ocupa, Mgla.

Mgla segueixen tot el decàleg del bon blackie: noms de guerra, portades en blanc i negre, identitats misterioses – o potser no tant – i un profund respecte per les arrels del gènere. El tret més distintiu potser el tenen en l’estalvi que fan en maquillatge, ja que han apostat per anar emmascarats.

Amb “Age Of Excuse” han parit un bon àlbum que els està començant a aportar una important repercussió entre fans i mitjans. No és un disc que innovi en res en el món del Black Metal, però Mgla han sabut generar bons temes a partir d’una base propera a la d’uns Immortal de l’època prèvia al seu període d’aturada, però en una versió amb menys èpica i més obscuritat.

Cal destacar la tasca de Darkside a la bateria. A part de tirar dels imprescindibles blast beats, sap guarnir molt bé els temes amb molts detalls que ho fan tot plegat molt més interessant.

Esperem que l’èxit no se’ls pugi al cap com els ha passat… així per posar un exemple, als Batushka.

Ivan Cateura