Fa temps que el “modern metall” ha evolucionat a quelcom que s’ubica força lluny dels seus orígens. Al principi es tractava d’un death melòdic però amb tocs modernillus i un puntet d’electrònica. En canvi, avui dia és un metalcore-metall alternatiu així com a amonyardat, per dir-ho de la forma més tècnica possible.

També és cert que els grups que van començar amb el modern metall original van ser les principals culpables d’aquesta evolució, com Sonic Syndicate o Amaranthe abans de ser contagiats per mossegada d’unicorn de colors, no avisant que es passaven a fer baladetes pop i que això ja res tenia a veure amb el modern metall.

Per aquest motiu, grups com Arises, s’incorporen a aquest món amb una base entre metalcore melòdic i death melòdic, amb estructures i tornades de metall alternatiu i, encara que faltats de potència en les parts més dures, s’erigeixen com dels més contundents dins d’aquest estil.

Els falta una mica de varietat en les cançons i treballar un xic més les melodies, però, veient com està el modern metall en l’actualitat, són una banda a tenir en compte per potència i contundència, a més de disposar d’una bona producció.

Sembla que ja no recuperarem el modern metall dels inicis, però Arises amb aquest disc de debut ens proposen quelcom força decent, a l’espera que ells no caiguin també a fer baladetes poperes com tants d’altres.

Lluís XXIII