Tercer disc d’aquesta gent als quals, erròniament, es defineix com death metall suec... Mentida! Són suecs, sí (encara que, com veiem amb Omnium Gatherum, no és requisit per a fer Death Metall Suec), però la seva música és “In Flames From 2000 to 2006 Metal”.

Bàsicament, han anat refinant la seva música i les seves portades per a ser els In Flames que tots haguéssim desitjat que haguessin estat In Flames després del Soundtrack to Your Escape, i no aquesta… cosa… o algo… que són en l’actualitat.

L’ Anders Fridén dels Eyes Wide Open es diu Patrik Fahlin, havent arribat en aquest disc a la seva maduresa vocal, mentre que ja sabem tots com està l’Anders original, regalant-nos bones cançons i bonics records.

A veure, originalitat… poca… o cap tenen Eyes Wide Open, però, al seu favor cal dir que ni In Flames estan aconseguint sonar a In Flames, ni Engel estan aconseguint copiar-los després de deixar d’intentar ser un grup amb so propi… així que, pot ser que no tinguin originalitat, però aconsegueixen fer quelcom que d’altres no poden, cosa que té el seu mèrit.

Disc de l’any o del Top 10? Això és dir molt, perquè tampoc és el que aportin, però vaja, que te l’ escoltes i el gaudeixes de principi a fi si ets dels que es va anar adaptant al so d’ In Flames a mesura que evolucionaven fins que es van posar a fer merdes vàries. Si ets dels de “No, In Flames es van acabar amb el Clayman, encara que podríem tallar perfectament en el Colony o el Whoracle”, doncs mira, et pots discutir amb els de “Maiden es va acabar amb el Seventh Son” i els de “Metallica amb el And Justice…”, Megadeth, etc… us munteu un grup de suport per a fans anònims que no van entendre l’evolució dels seus grups i aquí ja us mateu entre vosaltres.

De moment, a la resta del món li queda un bon disc d’In Flames que, per descomptat, no és d’In Flames o no seria bo, és clar.

Lluís XXIII