Hòsties, Blackstar Halo, aquests em sonen, no? Ja han de portar temps… crec. Doncs sí, et sonen, són un grup que ja porta més de 20 anys des de la seva creació, però que només treu un disc per dècada, us sabeu l’acudit del que plantava tamarindes? Doncs això.

El primer disc, “Illuminated”, del 2010, va deixar molt bona impressió, amb un metall melòdic amb atmosferes de gèneres més contundents i alguns riffs més pròxims al so Göteborg. De fet, per alguna cosa ens sonen gairebé 10 anys després.

Fins aquí, bé. Ara tornen amb aquest “Siren”, que continua bevent de la ciutat sueca en alguns riffs i algunes veus guturals, però deriva cap al modern metall. I ara preguntareu “Quin modern metall, el monyes actual o el molón dels inicis? El monyes actual o el molón dels inicis? El monyes actual o el molón dels inicis?”… Doncs els dos.

Això significa que tenim temes més molones i d’altres un xic més edulcorats. Al seu favor, cal dir que s’han obert moltíssim estilísticament: Empren des dels típics recursos electrònics del modern metall, a sorollets més 8-bit, de riffs més modernets a riffs que per si sols colarien en un tema de Maiden (Perdition’s Air) o bases que colarien en un grup de metall alternatiu, d’altres de death melòdic i d’altres directament més thrashies (The Other Side).

Molta varietat amb el fil conductor del modern metall i l’electrònica en un grup gairebé irreconeixible, que potser serien capaços d’oferir-nos quelcom un xic menys comercial, però que no està malament la seva adaptació als nous temps.

Lluís XXIII