Blut Aus Nord Hallucinogen

L’experiència acumulada de molts anys escoltant música et pot acabar reportant cert grau de saviesa ancestral a lo sensei de Kung Fu o Karate Kid. A la lliçó d’avui podem afirmar: “petit saltarella, si bolets dibuixats a la portada et trobes, escoltar-te el disc has de”. Bé, la frase ha acabat quedant una mica Yoda.

Veient els bolets, i títol, d’aquest nou àlbum de Blut Aus Nord no hem pogut fer res més que escoltar-lo com si no hi hagués un demà, i la veritat és que aquesta banda francesa no ens ha defraudat.

Blut Aus Nord és un grup que té en la mutació constant la seva forma d’expressar-se musicalment, i per tan és difícil saber què pots trobar-te en cada nou àlbum. Amb “Hallucinogen” descobrim un viatge… al·lucinogen cap a les entranyes de Black/Avantgarde més oníric. El gruix de l’àlbum el formen temes molt ambientals i eteris però que alhora són força dinàmics. Seguint aquesta premissa, les línies vocals es troben en una mena de pla alternatiu, imbricades amb les melodies de guitarra, i a estones resultant fins i tot imperceptibles.

La forma d’enfocar les composicions de “Hallucinogen” m’ha recordat força a la dels australians Alchemist, reconvertits posteriorment a The Levitation Hex, que ha estat una de les poques bandes capaces de recollir el testimoni dels francesos S.U.P. i fer-se’l seu.

Que ningú tingui por d’endinsar-se en l’univers de “Hallucinogen”. És experimental i arriscat, però també molt gratificant.

Ivan Cateura