La veritat és que tampoc fa tant que sóc un declarat seguidor d’Alter Bridge. Els vaig descobrir i els vaig començar a prestar real atenció després del seu quart disc, “Fortress“, un disc que em va encantar, el vaig trobar realment excepcional. D’aquí el típic intensiu de recuperar la resta de la seva discografia, d’anar a veure’ls en directe i de confirmar que, a dia d’avui, aquesta banda americana de Metall Alternatiu liderada per Myles Kennedy i Mark Tremonti, s’acabaven de convertir en la meva banda preferida de l’actualitat. I ho van continuar sent després del seu “The Last Hero“. I per descomptat ho continuen sent després d’aquest nou “Walk The Sky“, fins i tot reconeixent (no sóc dels que em costa reconèixer les coses, fins i tot algunes vegades molt al meu pesar) que m’ha deixat més aviat indiferent.

La primera i la segona escolta em van deixar més aviat impassible, el disc no em va transmetre absolutament res, més que son, el vaig trobar bastant avorrit. A partir de la tercera escolta i ara després de cada oportunitat que li dono, he aconseguit “veure la llum” i decidir que hi ha temes molt Alter Bridge, i temes amb algun lleuger intent de provar coses i jugar amb sons, però sense gaire excés, sense massa risc. Alter Bridge han consolidat un so i sonen molt sòlids i compactes, els escoltis com els escoltis i com els vulguis escoltar. Per aquest motiu, escoltant els temes amb atenció i de forma individual, sempre es troben detalls, sinó en un riff, en una melodia, en una secció vocal, en una tornada, un pont, una aturada, un solo … Sempre hi ha quelcom que els identifica i en aquest sentit, Tremonti i compañía mai deceben.

Però aquesta vegada el conjunt no em sembla suficient. Fins i tot agraint un disc llarg de 14 temes i una hora de durada, de vegades és més efectiu menys minutatge, menys temes, i més intensitat i densitat de temes bons per centímetre quadrat. Aquella sensació de … “buah, és brutal, vull més …” … Doncs aquesta sensació no és la que genera aquest “Walk The Sky“. Aquest àlbum té diverses cançons que ens acompanyaran sens dubte en els futurs directes de la banda, però en té diversos altres que no acaben de transmetre el que un espera d’Alter Bridge.

Fins i tot els millors són incapaços de treure discos 10 cada vegada, així que no exigirem a Alter Bridge quelcom que ningú pot aconseguir. Però sí podem reconèixer-ho.

Sergi