Alcest Spiritual Instinct

En Neige és una de les màximes institucions de l’underground francès. De moment no li deixen treure el cap per escalar posicions perquè es veu que en aquell país tenen prioritat altres figures internacionals de l’alçada de Manu Chao, Jordy o l’incombustible Nicolas Sarkozy, però no perdem l’esperança.

Després de participar en diverses bandes i de crear propostes com Amesoeurs, Alcest és el projecte que ha acabat consolidant en Neige com a músic de referència. La seva idea musical es basa en un Post Black Metal molt fluid i dinàmic, amb el clàssic joc dels pics i valls d’intensitat i un molt bon gust per les melodies i harmonies.

L’anterior àlbum, “Kodama”, va deixar el llistó compositiu en una posició molt elevada. Amb “Spiritual Instinct” no crec que puguin dir el clàssic tòpic de “ara com ara és el nostre millor àlbum”. El que sí han aconseguit és mantenir el nivell, que tampoc és una tasca gens senzilla.

Una de les joies que trobem en aquest nou àlbum és “Protection”, un excel·lent single que sap unir les millors qualitats de la banda, amb escalades i descensos emocionals de primer nivell que ens permeten fer-nos una idea de què ens espera en el conjunt de l’àlbum.

Alcest és aquell grup que apareix enmig dels cartells dels grans festivals d’estiu i que la meitat dels assistents no saben qui coi són. Potser amb àlbums com “Spiritual Instinct” i la distribució de Nuclear Blast es pot començar a revertir aquesta situació.

Ivan Cateura