Crec que aquesta jove i relativament nova banda americana de Metall Progressiu s’està equivocant. Discogràfica, assessors, mànager, els mateixos membres del grup, entorn … Qui sigui està convertint a una banda que podria prometre en això del Prog, en una banda més que passarà sense pena ni glòria ia la qual, a més, com no deixin d’editar discos prescindibles en tan poca freqüència de temps, acabarem odiant per pesats.

Perquè HYVMINE han adoptat com a estratègia el fer-se sentir. I des de la seva formació el 2017, van ja 3 àlbums editats, amb aquest “Retaliation“. I sí, és clar que triomfar en el món de la música no és fàcil i per a res immediat, i està clar que com més se’t senti millor, que hi hagi boca a boca, que es parli del teu grup i del teu disc de debut . Però sense temps d’assimilar-lo, editar un segon disc, a més rar, amb 3 temes i una durada de poc més de mitja hora … i en menys d’un any llançar el tercer … Excessiu, no? I sobretot quan el resultat final tampoc és res de l’altre món. Perquè “Retaliation” pot semblar que és, però en realitat no és. No, no és. Vol ser un disc de Metall Progressiu diferent, no dels de Dream Theater style, no dels tècnics en excés, sinó dels més potents i amb temes més retallats. De fet, HYVMINE de vegades perden el Prog, barrejant-se amb el so Metall i arribant a sonar una mica a Adrenaline Mob amb Russell Allen a la veu, però fins i tot més descafeïnats encara.

No entenc fins on pretenen arribar aquests HYVMINE amb la seva promoció a l’estil pesat, quelcom molt al estil Ciutadans si ho extrapolem a la política. I ja sabem el que acaba passant … et fas sentir i se t’acaba sentint, però si no ets autèntic, si no ets més que una marca blanca del que vols ser, si no ofereixes més i no ets més que xerrameca, a la fin se’t deixa de banda i desapareixes com també ho fa l’escuma. Això crec que serà la destinació final de HYVMINE si no hi ha canvi d’estratègia imminent.

Sergi