Stake Critical Method

A l’edat en què molts ens passàvem hores i hores viciant a l’Street Fighter, mirant Bola de Drac i voltant carrers en bicicleta, hi havia nanos tancats en una habitació creant una banda…d’Sludge.

Han passat els anys, i aquells nanos que ja han superat la vintena han decidit fer un petit gir identitari en la seva carrera. En plena preadolescència van decidir ser coneguts com a Steak Number Eight. Ja no es senten identificats amb aquest nom i han volgut portar a terme una mena de campanya de rebranding. Des d’ara Steak Number Eight són Stake.

Pel que fa a l’estil, en aquesta nova etapa han decidit autoetiquetar-se com a Atmospheric Grunge Core. A veure, el Grunge està estretament lligat amb l’Stoner i l’Sludge, i per tant podem arribar a estar mitjanament d’acord amb l’etiqueta, però la realitat és que segueixen sonant a ells mateixos. Els coneixedors de Steak Number Eight no notaran cap gran salt estilístic en aquesta nova etapa.

Critical Method” torna a ser una nova obra magistral. Aquesta banda belga ha creat un àlbum molt variat en què passen per molts moments anímics a base de recursos musicals provinents de l’Sludge, el Hardcore i el Grunge. Trobem temes molt directes com “Doped Up Salvations” i d’altres molt més complexes com “The Absolute Center” que compta amb un desenllaç d’aquells que t’estaries mitja hora escoltant en bucle, el mig temps “Devolution” dens, melòdic i molt melancòlic, o l’última “Eyes For Gold”, que té una melodia principal que em sona molt a la banda sonora d’una pel·lícula, però que no sé acabar d’ubicar.

Aquests nanos són molt bons, però no compten amb un nivell de popularitat proporcional a la seva qualitat. Veurem si la nova etapa que enceten com a Stake els presenta un major èxit.

Ivan Cateura