Tot i que no els conegueu, pel nom ja us sospitareu lleugerament que això no és pas cap grup de Raw Black Metall o de Funeral Doom… és power metall.

Són un munt de suecs (tres cantants, tres guitarres, un baixista i un bateria) que intenten recuperar el power metall èpic d’avantes, després d’un primer disc que provocava una vergonya aliena d’aquestes que et provoquen úlcera, amb lletres infantils, cors anant a buscar el més obvi i música senzilla, primitiva, bàsicament destinada als cavernícoles del power metall, és a dir, el que serien uns Tierra Santa suecs però amb una veu femenina acompanyant a les masculines.

Un producte fet, pensat i calculat per a una mena de públic molt concret, al qual difícilment se li pot dir música.

Bé, ara ens deixen anar un segon disc i vaig jo… i me l’escolto.

A veure, cal reconèixer que no és ni tan embafador, ni tan fastigosament programat per a ser agradat. De fet, fins i tot podríem dir que les melodies folk-celtes dels primers dos tracks, en combinació amb el power, sí que li donen aquell toc èpic pretès sense fer vergonya aliena. Cosa que també tenim en les baladetes del disc i a“Njord” de no ser pels cors tan sobats com a sobrants.

Les lletres segueixen sense millorar, Brothers Unite tots us podeu sospitar de què va, la resta, entre històries de vikings explicades a nens de 4 anys i cançons de “som tope de heavys” amb algun “in the sky” per allà tirat, és a dir, com dèiem, la versió sueca de Tierra Santa.

Segur que porteu quatre paràgrafs preguntant-vos si calen tres guitarres o si amb dues n’hi ha prou per a fer aquesta música… si us rellegiu això de la simplicitat de la música i dels cervells dels seus fans, sabreu quantes en sobren…

Continua sent un producte amb un públic específic amb jupa de cuir o pegat a l’esquena, però, com a mínim, aquest segon disc ja no és tan descaradament programat per a agradar a aquest públic.

Per cert, les disfresses vikingues pels vídeos ja no són d’Aliexpress, no s’han gastat massa pasta, però ja no et fan plorar de riure.

Lluís XXIV