Perihelion Agg

Des del bressol de… bé, no, des d’Hongria ens arriba el nou treball d’una de les sorpreses més agradables de l’últim lustre en l’àmbit de l’Avantgarde.

Vam descobrir a Perihelion el 2015 amb el seu segon àlbum “Zeng”, disc que ens va causar molt bones sensacions. Dos anys més tard van confirmar que, tot i el que pugui semblar, no tenim tan mal ull en les nostres apostes de futur, i van editar un impressionant “Örvény” que aconseguia apujar el nivell.

Amb aquest nou “Agg” trobem a uns Perihelion plenament assentats i confiats, que volen mostrar-nos que també tenen marge per a l’evolució. Segueixen apostant per un Avantgarde heterogeni i poc distorsionat que cerca la grandiloqüència de les atmosferes expansives, amb l’afegit de les particulars interpretacions vocals de Gyula Vasvári. El canvi respecte a anteriors àlbums el trobem en un plantejament un punt menys èpic i apostant més pel desenvolupament dels temes.

La jugada els ha sortit més que bé. Els matisos són subtils i només és en el single “Erdö” on ens mostren la poteta de per on poden anar els trets en els seus pròxims àlbums. En aquest tema mostren la seva faceta més Anathema, recordant-nos a cançons del grup de Liverpool com “Closer”.

Els aplaudim per la seva excel·lent trajectòria i per fer-nos quedar bé, que tampoc és una tasca senzilla. Esperem que d’aquí a dos o tres anys no ens obliguin a retractar-nos.

Ivan Cateura