Timeworn Leave The Soul For Now

Robert Muldoon, guardaboscos a Jurassic Park i que – alerta spoiler – només sortia a la primera entrega de la saga a causa d’un lleuger cas d’accident laboral, advertia a Alan Grant i a la resta de científics que el Velociraptor observa a la seva presa, estudia els seus punts febles i, finalment, ataca.

Doncs bé, talment com Velociraptors adults i assedegats de sang, Timeworn han estat estudiant a Baroness, i aprofitant que la banda nord-americana ha editat un fluixíssim “Gold & Grey”, se’ls han llançat a la jugular presentant aquest nou “Leave The Soul For Now”.

Aquest grup noruec ja va sorprendre’ns molt positivament amb el seu anterior “Venomous High”, en què mesclaven fortes influències de Cult Of Luna amb tot un seguit de temàtiques vinculades a Lovecraft i Buckaroo Banzai. Amb aquest nou àlbum han decidit mantenir l’aposta per l’Sludge nòrdic però afegint molta més melodia instrumental i vocal, i apropant-se a les maneres d’uns Baronesss.

Aquesta nova versió de Timeworn es veu molt clara en temes com “Count The Crosses” o “Paradise Crown”, que segur faran les delícies dels fans de Baroness que s’hagin sentit decebuts amb el “Gold & Grey”. Però aquesta no és l’única sorpresa de “Leave The Soul For Now”. També hi trobem una decidida incursió cap al món del Grunge/Stoner amb una boníssima “Hellwater”, un tema amb molt sabor a 90’s.

A poc a poc Timeworn van fent-se un lloc en el món de l’Sludge, i no tenen cap mena de mania en incorporar tota influència que sigui capaç d’enriquir la seva música. Molt recomanable per a fans del gènere.

Ivan Cateura