Despised Icon Purgatory

És difícil trobar pebrots de Padrón que piquin de veritat. N’has de comprar moltes bosses al supermercat i resar al déu de l’úlcera, i a vegades ni així ho aconsegueixes. Amb el Deathcore i, per extensió en el Metalcore passa una mica el mateix. Sortosament, Despised Icon són una aposta segura. Sempre piquen.

Aquest nou “Purgatory” torna a mostrar-nos que aquesta banda canadenca és un dels més ferms valors a l’hora d’obtenir la versió més pura del Deathcore. Hardcore i Death Metal en les seves versions més intenses, i poca cosa més. Així que oblideu-vos d’incursions cap al Screamo, la melodia, el Prog, el Djent o qualsevol altra influència externa.

Aquest disc és un nou rebenta occípits per afegir al currículum de Despised Icon. Un bon divertimento per a fans del Metal extrem. Com a valor afegit, hem d’esmentar la inestimable presència de l’element “porc degollat”. Una de les principals característiques d’aquest combo canadenc ve de la banda del joc de veus, en què trobem una combinació de veus estripades Hardcore, guturals i la participació del nostre bon amic, el porc degollat.

Tant pel que fa a la citada combinació de veus com per la seva intensitat, ens quedem amb “Snake In The Grass” com a tema angular d’aquest “Purgatory”. Una cançó amb uns breakdowns brutals i amb un procés de matança del porc a diferents intensitats.

Despised Icon segueixen en bona forma, desgranant bons temes del Deatchore més autèntic, impermeables a qualsevol tendència o influència externa.

Ivan Cateura