30 anys ja en l’escena musical de The 69 Eyes! La veritat és que em sembla increïble. Passa el temps i la banda finlandesa de Gothic Rock, també coneguda com els vampirs d’Hèlsinki, segueixen en actiu i a més a bon nivell. És cert que el desgast vocal de Jyrki 69, sol ser entre zero i negatiu, de manera que afonia crònica per esforços vocals al cantar no tindrà, i per això entenem que fa intervenir a Dani Filth de Cradle of Filth, per encarregar-se del “desgallite” vocal puntual.

13 àlbums d’estudi van ja, d’aquesta banda que sincerament mai vaig pensar que arribarien tan lluny, i menys amb nivells de qualitat mínimament acceptables. Però aquest cas, aquest “West End” és més que acceptable, de fet fins i tot sense tenir res especial, res excel·lent, res que suposi un estrès compositiu extra o fora del normal, “West End” aconsegueix arribar al notable. Hi podem trobar cançons Goth’n’Roll autèntiques, amb ritme i enganxoses, temes amb regust Goth’n’Punk, talls més lights i tranquils, col·laboracions, farcit … De tot una mica, però que porta un resultat final molt desitjable, per seguidors i fins i tot per als que mai s’han endinsat en el món d’aquest quintet de vampirs finesos, és sens dubte un disc dòcil i de fàcil digestió.

Two Horns Up” (amb la col·laboració de Dani Filth), “Black Orchid“, “Change“, “Burn Witch Burn“, “Cheyenna” o “The Last House On The Left” (col·laborant Wednesday 13 de Murderdolls i la filla d’Alice Cooper, Calico Cooper), són exemples de temes dispars entre ells però alineats i fidels al so de The 69 Eyes i que faran les delícies de l’oient, sens dubte. I amb aquests temes seleccionats ja tindríem mig disc a alt nivell. De la resta, tenim els habituals sobrants o farcits que solem trobar, encara que també temes que quedarien en segona línia però no per això serien menyspreables.

El que venia dient al principi, disc notable en resum dels finesos The 69 Eyes, que són encara dels pocs que es mouen pel món del Gòtic (Goth’n’Roll en realitat) amb dignitat i gran nivell.

Sergi