In Mourning Garden Of Storms

Si tanques els ulls, durant les nits de lluna plena encara pots sentir els crits de gresca, rebombori i sarabanda, així com l’esclat dels taps de cava, que encara ressonen en l’espai infinit des del dia en què desenes de grups van celebrar que Opeth abandonaven el seu segell musical, i deixaven via lliure a qui volgués aprofitar per recollir el testimoni.

Doncs bé, des de llavors han aparegut múltiples propostes que han apostat per explorar aquests camins, d’entre les que podem destacar a In Vain, Between The Buried And Me, In Mourning o Soen, cadascun amb la seva particular visió d’aquest ric univers musical.

Amb “Garden Of Storms” tenim una nova aproximació d’In Mourning al llegat musical d’Opeth. El Death Metal Progressiu i melòdic, s’obre pas en les composicions d’aquest àlbum, deixant molt espai per als canvis, girs i atmosferes, tal com marquen els canons.

Els fans de la banda de Mikael Akerfeldt no es sentiran decebuts amb “Garden Of Storms”, és cert que no arriba a les cotes d’excel·lència dels creadors d’aquest estil, però sí que ens deixa molt bones composicions i algunes pinzellades d’altres influències interessants. En aquest sentit, les intros de “Magenta Ritual” o “Yelds Of Sand” poden recordar-nos, per exemple, a les maneres d’uns Blackfield.

No perdeu l’oportunitat de fer-li unes escoltades a “Garden Of Storms”, un molt bon treball de Metal ric en elaboració i matisos.

Ivan Cateura