Pyogenesis A Silent Soul Screams Loud

Igual que Matrix, El Senyor dels Anells o Cinquanta Ombres d’en Grey, tota trilogia èpica arriba al seu final, i amb “A Silent Soul Screams LoudPyogenesis tanca la seva trilogia Steampunk, o “la trilogia del pop” pels amics.

Després de 13 anys d’aturada musical, en Flo Schwarz va tornar el 2015 amb un nou concepte en ment: tres àlbums amb estètica Steampunk que reunissin tots els pals musicals que la seva banda havia anat explorant des del seu inicial “Sweet X-Rated Nothings”. És a dir, Doom/Death Metal, Hardcore Melòdic i Pop/Rock, i embolcallant-ho tot plegat amb una capa d’èpica i nostàlgia a parts iguals.

Després d’haver arribat amb tren i dirigible, en aquesta ocasió Pyogenesis utilitzen el submarí per portar-nos una nova recopilació de molts bons temes amb sabor a comiat, sobretot en el seu últim track “The Capital”, que s’allarga fins als 14 minuts per posar punt i…seguit? a l’obra de Flo Schwarz. Entre els temes que formen aquest “A Silent Soul Screams Loud” també destacarem “Modern Prometheus”, no perquè sobresurti molt més que la resta, sinó perquè compta amb la col·laboració d’una de les grans estrelles del Metal alemany actual, com és en Chris Harms de Lord Of The Lost.

A diferència de Matrix, no fa falta conèixer les dues anteriors obres per tal d’intentar entendre alguna cosa d’aquesta tercera entrega, però sí que és molt recomanable començar per l’inici. A més, els col·leccionistes podran gaudir com nyus rebolcant-se pel fang, perquè l’artwork dels 3 àlbums està molt ben treballat.

Desconeixem quin serà el futur de Pyogenesis, però sí que podem afirmar que aquesta trilogia ha acabat fent justícia a una banda que havia quedat molt dissolta enmig dels seus contemporanis a causa dels sorprenents girs musicals made in Schwarz. Llarga vida a Pyogenesis.

Ivan Cateura