Novelists FR C'Est la Vie

El Metal és com un Satisfyer, ho xucla gairebé tot. En aquest sentit, Novelists FR és un grup de Metalcore Progressiu que sembla no posar-se límits a l’hora d’experimentar i provar coses noves.

El seu tercer àlbum “C’Est la Vie” és com una mena de Doctor Jekyll i Mister Prog, en què van mutant, mesclant i potenciant el Metalcore i el Metal Progressiu sense cap mena de remordiment. Quan es posen més decididament Progs tiren bastant de la influència de Leprous, tant en l’apartat instrumental com en el vocal.

Quan saben trobar l’equilibri entre les seves dues personalitats és quan més ens convencen, sobretot en l’inicial “Somebody Else”, un grandíssim tema. Més tard els trobem deixant llibertat absoluta a tota mena d’influències i és quan ens topem amb “Lilly”, un tema massa “emotiu” que compta amb l’afegit d’una intro a lo raper de la MTV. Amb tot, se’ls ha de reconèixer que el tema-títol “C’Est la Vie”, un dels altres dels experiments que podem trobar en el disc, els ha quedat més que bé. També és un tema tranquil, però adquireix una mena d’ambient Soul que amb l’afegit de la col·laboració vocal d’una tal Camille Contreras, queda molt convincent.

En termes generals, el nou àlbum de Novelists FR és més que notable i pot agradar molt a fans dels Leprous. Els seguidors del Metalcore Progressiu més “convencional” potser hauran de saltar-se algun tema.

Ivan Cateura