He començat la review d’aquest disc moltes vegades. I segueixo fins i tot sense tenir clar quin és el millor enfocament o to, què és el que realment vull transmetre, o el missatge a ressaltar. Fins i tot he arribat a cercar aixopluc en altres reviews ja fetes i publicades per altres mitjans (que em disculpin si us plau els meus col·legues de professió, però tranquils, no haurem de veure’ns en els tribunals, sortosament no he trobat res que em cridi l’atenció en les vostres paraules). I després de la lectura de les reviews d’altres mitjans, m’he quedat més preocupat si és possible, i he rectificat de nou la meva crítica unes quantes vegades més.

Total, que crec que el millor és deixar-ho anar com ho penso, tal qual. “Cell-0” és el novè treball d’estudi, des d’aquell debut “Plays Metallica By Four Cellos” que va sorprendre i va descol·locar (per bé) a tots fa ja 24 anys. Per als poc observadors o dolents en les endevinalles i jocs de paraules, “Cell-0” vindria a jugar amb la paraula Cello i el número 0, número que faria referència als seus inicis. És a dir, que els de Hèlsinki tornen als seus orígens amb aquest nou àlbum, sacrificant les lyrics i centrant-se a el 100% en els seus instruments de corda i la bateria. Res més, com abans, quan versionaren als Metallica en el seu àlbum de debut. I sí, llavors va funcionar, cap dubte que va funcionar, i vam tenir Apocalyptica per molt temps. I ara … un homenatge a si mateixos? Any 2020 … Disc instrumental, amb bons passatges, sí, però d’aquests de tancar els ulls, concentrar-se i buscar matisos, pujades, baixades, tonalitats diverses … Va, ho deixo anar ja … llanço pregunta: Algú s’escoltarà aquest disc més de 2 vegades en la seva vida? Crec que amb aquesta pregunta es resumeix perfectament la realitat d’aquest disc. ¿Que podríem discutir la seva qualitat instrumental? Sí, podríem, però no ho farem, jo ​​no ho faré si més no, sinó que tornaré a preguntar: Algú s’escoltarà aquest disc més de 2 vegades en la seva vida?

Si la resposta a la meva pregunta ha estat 2 cops no, gràcies i benvingut a la sinceritat i sentit comú. Si la resposta no ha estat 2 cops no, segurament estàs mentint, però per si per un remot suposat fos veritat, aprofito per recomanar-te també l’últim dels Blind Guardian (els Blind Guardian Twilight Orchestra). Fliparàs xaval…

Sergi