Programa gairebé de talla gran, el LX, marcat pel coronavirus i per moltes d’altres coses que queden flotant a l’aire, entre malalties infeccioses i dubtes existencials que ens porten a fer el programa passant-nos una mascareta d’oxígen.

El coronavirus ha provocat la primera víctima al món del metall, com és la gira dels Sons of Apollo, temerosos de passar a ser els pares de la grip del pollo, també tema recurrent avui amb els Kvelertak i els problemes de pollos al cap i drogues dels cantants del grup i els pollos de l’Ivan mateix.

Anem a per les primeres novetats, començant pels Born in Exile, prog de km. 0 o de km.135, depenent del cartell, tot i que semblen ser de més lluny.

I de Barcelona ens n’anem a dos dels focus de coronavirus, tots dos amb metall alternatiu, per una banda tenim als italians del nord Elyne y, per l’altra, als bascos, que ells poden triar si són del nord o del sud o de terra endins, els Kohatu.

Seguim més cap al nord, amb els alemanys Crematory y la nostra aposta de futur en el món dels cantants melòdics del seu nou fitxatge, així com l’aposta que ho petaran a nivell comercial els Tribe of Pazuzu.

Fem paradeta a les novetats, ja que no parem de viatjar de nord a sud, i ens trobem al mort de la setmana viatjant de Paraguay a Vancouver, un grandíssim productor de Thrash anomenat Micron the Machine que, tot i ser thrashie, és tant alternatiu que mor de dengue enlloc de coronavirus.

Aprofitem per afegir el dengue o fiebre de la polla a la llista de malalties que pateix els caps de setmana en Lluís, que aquesta setmana ja ha passat una mica de coronavirus estomacal i un xic d’àntrax.

Després de soprendre’ns amb diversos casos d’homonemisme, seguim amb més novetats i un Ivan desbocadament blackie-deathmetalero, amb els Haapoja que fan honor al seu nom.

I seguint amb el tema black-death, també tenim nous discos de Night Crowned i Vredehammer, uns més melòdics i els altres més veterans, així queda repartideta la cosa.

Juntament a la versió en turc antic dels Medina Azahara, els Myrath i el seu darrer directe, avui descobrim a grups que consegueixen debutar dos cops, com són els Psyconaut.

Per acabar amb les novetats, tenim als My Dying Bride de can Dying Bride de tota la vida, i els Monolith, que amb el seu downtempo ens demostren que els majors de 40 anys també poden sortir a recollir calçots per fer calçotades.

Avui no tenim a en Sergi, que té un dinar a les 9 del vespre que no el deixa fer la seva secció, però sí que tenim a uns vegans que viuen en quadres com són els Sepultura, i aprenem belga antic gràcies als Spoil Engine.

Tot això i més, al programa d’aquesta setmana:

Clickeu aquí per anar-lo a descarregar