Psychonaut Unfold The God Man

Algunes discogràfiques es centren a editar el material de gèneres o conceptes molt concrets, encara que amb el temps algunes han apostat per ampliar horitzons. Fa anys, quan compraves material de Earache, Napalm, Roadrunner o Peaceville, per posar alguns exemples, sabies bastant bé, amb un marge raonable d’error, què podries trobar-te. Això mateix passa avui dia amb Pelagic Records.

Si no anem errats, el 2018 els belgues Psychonaut van autoeditar el seu debut “Unfold The God Man”. Dos anys més tard, Pelagic Records els fitxa per tal de reeditar aquesta obra. Pelagic Recors és la discogràfica que dóna aixopluc a bandes com Cult Of Luna, Earth Ship, Klone o The Ocean entre molts altres. Així, amb aquestes referències, ens aproximem bastant a la idea que volen exposar-nos Psychonaut amb el seu debut.

L’únic “però” que podem posar en aquest “Unfold The God Man” és que no acaba de mostrar una identitat pròpia del tot definida. En l’aposta d’aquest grup belga el gran protagonista és l’Sludge/Post-Metal, i ràpidament et venen al cap altres bandes com les citades Cult Of Luna i The Ocean, els seus compatriotes Stake, o gent com els ja dissolts Isis.

Amb tot, el disc és de nivell excel·lent. La producció i composicions són de banda completament consolidada. Amb una simple formació de trio, aconsegueixen crear autèntiques muralles de so i atmosferes musicals realment excepcionals, i no tenen por en arriscar amb temes de minutatges llargs com l’última “Nothing in Consciousless”, que no es fan gens pesades i que aconsegueixen incorporar la gran arma secreta del Metal del S.XXI, el saxo.

Els amants de l’Sludge i de la idea que defensa Pelagic Records, teniu en el debut de Psychonaut una aposta més que segura.

Ivan Cateura