Faltava un quartet d’hora per l’inici del concert quan vaig arribar a l’streaming, i resulta que hi havia molt poca afluència de públic a la sala; la meva dona havia decidit mirar una altra cosa a la tele. Amb tot, hi havia unes vuit-centes persones a Youtube i quasi un miler a Facebook esperant per l’inici de l’espectacle.

El show va començar puntualment a les 20h amb una gran ovació. No sabia que molts dels meus veïns també fossin fans d’Enslaved.

Enslaved live

Els membres d’aquesta banda noruega, formant en semicercle en un escenari improvisat però excel·lentment decorat i il·luminat per a l’ocasió, van iniciar el show amb “Ethica Odini” i amb un so espectacular.

El concert també era una excusa per presentar al seu nou bateria Iver Sandoy, un vell amic de la banda que substituïa a en Cato, un individu que els havia donat molts anys d’estabilitat a les baquetes. I la veritat és que l’Iver no desentona en absolut amb Enslaved, es nota que van apostar sobre segur. I a sobre, també ajuda a en Hakon a fer cors melòdics!

Enslaved live

El nombre d’espectadors va anar incrementant, i amb l’arribada de “Ruun”, el tercer track del setlist, ja hi havia més de 7.000 persones veient el concert.

Vaig aprofitar per anar a la nevera a buscar una birra. Excepte en les ocasions en què m’han convidat aquesta va ser, amb diferència, la cervesa més barata que m’he begut mai en un concert.

A en Grutle se’l notava una mica incòmode en la situació de fer un concert amb milers de persones veient-lo però sense ningú cridant ni aplaudint-lo. Hauria de conèixer als meus veïns. En tot cas, més enllà de les presentacions dels temes, quan es posaven a tocar se’ls veia totalment centrats a fer un bon show.

Enslaved live

Van seguir amb tres temes del “Below the Lights”, un disc que ja té més de 17 anys i que, juntament amb el “Monumension” va ser el que va acabar de forjar el seu so actual que mescla el Prog i el Viking Metal. Va ser moment per anar a buscar la meva segona birra “low cost”.

En tot moment es va veure als membres d’Enslaved molt concentrats, mantenint el 1,5 metres de distància que marca el protocol. Les autoritats sanitàries poden estar orgulloses de la comunitat víking del planeta.

Enslaved live

Després de tocar “Isa”, la que segurament és la seva cançó més coneguda, van posar punt final al seu set list amb un tema antic, molt antic. Tan antic, que per trobar-lo ens hem de remuntar al “Hordanes Land”, el seu EP de debut de l’any 1993.

Hora i deu  minuts d’un molt bon streaming d’Enslaved, que va servir per compensar que s’hagin vist obligats a endarrerir la sortida de “Utgard”, el que serà el seu nou àlbum.

Ivan Cateura

El vídeo del concert està disponible fins al 22 d’abril