Azusa loop of yesterdays

Què fan un nord-americà, dos noruecs i una grega intercanviant-se arxius d’àudio? Com que no era gaire bon inici per fer un acudit, el que van decidir és ajuntar-se i crear un grup de música. I d’aquí surt Azusa el que, de moment, és el projecte més sòlid sorgit de les cendres dels difunts The Dillinger Escape Plan.

En Liam Wilson, ex-baixista dels citats TDEP i fan de la música dels Extol, va decidir contactar amb les dos ments creatives d’aquest grup noruec per tal de posar-los les piles, vist que tenien el seu grup bastant encallat. D’aquest contacte internacional, el 2017 va sorgir “Heavy Yoke”, el disc de debut d’Azusa, que venia a oferir-nos una mena de Crossover musical amb molta personalitat mesclant cosetes de Groove, de Prog i, sobretot, molta experimentació i atreviment.

Sense donar-nos gaire temps a digerir aquell excel·lent debut, Azusa tornen un any i mig més tard amb aquest nou “Loop Of Yesterdays” i la sensació que s’han precipitat una mica. Estilísticament no s’han mogut un mil·límetre de la seva proposta inicial. Això no els ho podem recriminar, perquè l’esforç creatiu emprat en un principi ja va ser molt elevat, el problema és que la majoria de temes semblen extrets d’idees descartades de “Heavy Yoke”. Sí que trobem dos temes que ens han convençut molt, com són “Monument” i “Golden Words”, i la col·laboració amb l’Alex Skolnick a “Detach” tampoc està malament però, en general, la majoria de cançons estan un graó per sota del que ens van mostrar en el seu debut.

Segurament haurien d’haver-se agafat uns mesos més per madurar aquest segon àlbum, el que hauria de ser de consolidació del grup.

Ivan Cateura