Segon disc dels ucraïnesos Ignea, després del seu molt interessant debut de 2017, The Sign of Faith, on barrejaven el modern metall (no el monyes, el normal de tota la vida) amb el folk oriental.

Aquell debut estava replet de feeling i grans combinacions de melodies i veus que ens van deixar bastant esbalaïts, vam haver de buscar si aquesta gent era veterana i provenia d’altres grups de renom, o si bé els havia sortit un gran primer disc, que era el cas.

El segon disc és la confirmació d’una banda, per a veure si el primer va ser sort o si de debò tenen fusta per a ser un grup de futur.

Doncs bé, en aquest cas… caldrà esperar al tercer disc abans de confirmar si van cap amunt o si tot va ser com una ejaculació precoç, ja que aquest The Realms of Fire and Death ens deixa amb sensacions dispars.

És un disc molt més treballat que el seu predecessor, més jocs entre la veu gutural (masculina o femenina) i la veu melòdica de Helle Bogdanova, la principal aportació de l’element folk, junt a l’ús de melodies i instruments tradicionals, estructures més complexes i un major treball de post-producció.

Però en aquest intent de fer-lo tot millor, en donar mil i una voltes a cada secció de cada cançó, s’ha perdut en gran mesura l’espurna i la frescor del seu disc de debut, deixant-nos bastant decebuts davant del que esperàvem trobar i escoltar.

Veurem si per al tercer disc aconsegueixen unir el treball i la complexitat amb aquell flow que desbordava al seu primer disc i les seves cançons que t’entraven de bones a primeres.

Lluís XXIV