Si vols ser falsificador de quadres, no només has d’entendre un mínim de pintura, també has de tenir una bona tècnica pintant, millor fins i tot que la d’un pintor mig bo. A més, hauràs d’especialitzar-te en època i estil, ja que cadascun té les seves tècniques, processos i productes específics.

Doncs bé, això ho van entendre els powermetalians adoradors de dracs dels 90, i ho han entès els grups de metalcore actuals. Per molt repetitius que es facin, no negarem que tenen la tècnica i els elements que fa que se semblin moltíssim els uns als altres. Com a grups originals, un zero, com a imitadors… bé, la majoria molt bé.

Doncs aquí tenim als Voodoo Mansion, viciosos de la imitació… de tot el que estigui de moda, com pugui ser treure disc homònim (quants en portem de grups més o menys coneguts aquest 2020? 25 o 30?), i posar-se un Voodoo al nom (només de grups actius, només de hard-heavy, que hagin tret disc últimament tindríem a Voodoo Six, Voodoo Circle, Voodoo Angel, Voodoo Hill, Voodoo Highway, Bad Voodoo i Voodoo Vegas entre altres).

I ja, com a colofó final, què més està de moda imitar? Efectivament, a la sorpresa de l’any passat, els Royal Republic. Ho han fet fins i tot els Green Day amb un resultat, com a mínim, passable.

Bé, tornem a l’inici d’aquesta crítica, per a ser bon imitador, no només cal tenir poc sentit de l’originalitat i que t’agradi molt alguna cosa, també cal tenir una bona tècnica per a obtenir resultats, com a mínim, decents o, en cas contrari, ningú voldrà una còpia si no s’assembla en res a l’original.

Això és el que tenim aquí, una còpia dolenta de Royal Republic, hardrockeros intentant recuperar sons discotequeros dels 80 i rockers setenteros per a crear una mescla ballable i divertida. El resultat, ni és ballable ni és divertit, és hard rock tirant a avorridot.

Temes com “Dance”, amb clara intenció de ser quelcom per a moure l’esquelet, a mi me’l posen en un bar o discoteca, i l’únic que balla és el DJ, però a hòsties.

Si no sabeu ni imitar bé… dediqueu-vos al parxís, o millor encara, al Giman i l’Espasa del Poder, gran i original joc on els hi hagi, més o menys, de la mateixa qualitat que els Voodoo Mansion en tots els seus aspectes.

Lluís XXIV