Green Carnation Leaves Of Yesteryear

Els esclaus de l’antic Egipte tenien un límit. Després d’acabar de construir la piràmide de Gizeh no podies demanar-los que anessin a fer-te la Gran Muralla Xinesa i després t’aixequessin una dotzena de moais a l’Illa de Pasqua.

Green Carnation van tenir una etapa inicial molt fructífera, amb cinc discs editats en set anys en el que destacava el colossal “Light Of Day, Day Of Darkness”. Es tractava d’un disc amb una única cançó d’una hora de durada… perfecte. No va ser una sobrada del tipus “que no puc fer una cançó d’una hora? Aguanta’m la birra”. En aquella cançó tot estava perfectament col·locat i tenia el seu sentit.

Doncs bé, entre aquesta etapa inicial i aquest nou “Leaves Of Yesteryear”, Green Carnation s’han agafat catorze anys de repòs. Havien de deixar descansar la ciàtica. I després de tot aquest temps podríem suposar que vindrien amb les piles totalment carregades. Doncs es veu que no. El nou disc d’aquest grup capitanejat per en Tchort, arriba amb cinc cançons: tres temes nous, una versió de Black Sabbath i una reinterpretació d’una cançó del seu primer disc. En total, vint-i-cinc minuts de nova música. Es veu que encara no s’han recuperat de l’esforç inicial.

La bona notícia és que els tres temes nous estan molt bé. Ens presenten a uns Green Carnation molt reconeixibles, amb aquest Rock/Metal Progressiu amb cert pòsit de Death/Doom Metal que tantes alegries va donar-nos fa dinou anys. No ens costarà gaire entrar en el disc, sobretot gràcies a “Sentinels”, un dels nous temes que presenta Green Carnation, i que té molt ganxo.

No tenim del tot clar si l’esforç d’editar aquest “Leaves Of Yesteryear” els haurà tornat a passar factura i ens haurem de tornar a esperar catorze anys per escoltar material nou. De moment ens hem de conformar amb això.

Ivan Cateura