and Oceans Cosmic World Mother

A la pel·lícula “Back To The Future”, en Doc li deixava molt clar a en Marty McFly que si viatges al passat has de mirar de no interferir amb els fets que hi tenen lloc, si no pots crear una paradoxa espaciotemporal de conseqüències imprevisibles. És possible que si els …and Oceans poguessin viatjar al passat, es passarien els consells d’en Doc pel forro dels cu****s.

El cas és que aquest grup finès acaba d’editar el disc que hauria d’haver tret l’any 2001. Després d’uns molt bons inicis en el Black Metal melòdic/simfònic a través del seu debut “The Dynamic Gallery Of Thoughts” i el següent “The Symmetry Of I, The Circle Of O”, …and Oceans van decidir realitzar un canvi important de rumb per apropar-se a sonoritats industrials. Aquesta nova etapa no va estar del tot malament, però segurament no era el que els fans s’esperaven d’ells. Posteriorment van decidir insistir en aquesta proposta, i fins i tot van arribar a canviar-se el nom per veure si així aconseguien captar a un nou tipus de fan. El resultat va ser que amb cada nou disc tan sols aconseguien seguir cavant la seva pròpia tomba.

Doncs bé, finalment han decidit recuperar el seu nom original i reformar una mica el grup. Han fitxat entre d’altres a en Mathias Lillmans a les veus, que és l’actual vocalista de Finntroll. I el resultat no pot ser millor. …and Oceans tornen a adoptar l’essència del primer àlbum d’Emperor, sonant grans, majestuosos i sense fissures. Les progressions melòdiques a ritme de blast beat i amb l’acompanyament dels teclats creant atmosferes sonen a glòria, i ens regalen grans temes com “Apokatastasis” o la inicial “The Dissolution Of Mind And Matter”, per destacar-ne només alguns.

Potser aquest disc arriba una mica tard en la carrera de …and Oceans, però com a mínim han tingut prou cintura com per rectificar i tornar a crear una gran obra, no com… així per posar un exemple a l’atzar, Covenant.

Ivan Cateura