Aquí tenim la cosa rara del mes, que no sabem si és un grup, un projecte o què nassos és, perquè ni la discogràfica ni la promotora ens diuen massa res d’interessant.

Bàsicament, a la fulla de promoció que ens ha arribat, al Facebook d’aquesta gent i a tot arreu on he buscat, la informació que tenim és la següent: És música setentera en la línia de Led Zeppelin, Deep Purple, Porcupinte Tree (segons ells, típic grup setentero) o MSG (què tenen a veure els uns amb els altres?), on hi canta Mats Levén (Skyblood, ex Candlemass), Håkan Hemlin (Nordman), Janne Åström (Medborgarna, Så ska det låta), i Matti Alfonzetti (Skintrade), que són quatre cantants i que, segons la fulla de promoció, canten una cançó cadascun… però al disc hi ha vuit cançons i cap d’instrumental…

El grup són gent així com a desconeguda, units al productor Dino Medanhodzic, de grups un xic més modernets i punkarres com a Hardcore Superstar o The Poodles, i el teclista d’Avatarium, Rickard Nilsson.

I el resultat és així com a rarot, un primer tema que obre el disc, Inte så lätt som det ser ut, lleugerament en suec, que és rocker i canyero, força directe i que podríem ficar en l’ona MSG, per a ser bons i acceptar alguna cosa del què diu el full de promoció.

A partir d’aquí, ens n’anem cap a mitjos temps i experiments estranys, que ni sonen rockers ni setenteros per cap banda, això sí, el més experimental i avorrit sí que ho podríem relacionar amb Porcupine Tree.

Després del primer tema es mouen entre l’experimental (que no progressiu), el rocker i quelcom més ambiental i doomero, sense que se centri en cap estil i acabi resultant una amalgama d’estils més aviat rara i difícil de digerir.

Crec que han provat de rejuntar massa estils, influències i sons sense tenir una idea clara de com volien sonar, ja que poc o res té a veure cada cançó amb la següent, i l’únic fil conductor és el suec com a idioma, que… ja veus tu.

Ves a saber si amb el que costa de digerir el disc no l’acaben venent com a prog i triomfa entre els fans del gènere, però, el que és a la gent normal i corrent… no crec que això els pugui entrar massa bé.

Lluís XXIV