Black Crown Initiate Violent Portraits Of Doomed Escape

Des de la irrupció mundial d’Ikea, el gegant de la venda de mobles i objectes per la llar, Suècia ens ha demostrat una gran capacitat per vendre’ns els millors productes de la seva indústria per peces i amb senzilles instruccions per al seu muntatge. Per això, no ens estranyaria que al mercat hi hagués el llibre “Manual per a fer un bon disc a l’estil Opeth de l’època en què encara no s’havien convertit en un grup més de Rock Progressiu dels 70” – títol una mica llarg però molt entenedor -.

Els nord-americans Black Crown Initiate semblen haver seguit aquest manual fil per randa per a crear “Violent Portratis Of Doomed Escape”, no els ha sobrat ni un sol cargol. El disc és una bona combinació de Death Metal melòdic amb Prog, amb les seves parts més agressives combinades amb d’altres més atmosfèriques, alternança de veus guturals amb melòdiques, progressions ben treballades, producció impecable… però li falta ànima.

El tercer treball d’aquesta banda de Pennsilvània no compta amb aquella espurna que fa que t’enganxis a les cançons més enllà de la seva qualitat tècnica i formal, igual que una taula d’Ikea nova i acabada d’instal·lar no té el mateix encant que un vell escriptori familiar de principis del s. XX.

Black Crown Initiate tenen totes les eines per a fer un molt bon disc, però encara els falta acabar d’alliberar la seva creativitat.

Ivan Cateura