No crec que hi hagi cap dubte del nivell top a què Wayne Static va saber conduir als seus Static-X durant els seus anys de vida. Static-X són un clar referent d’altíssim nivell del gènere Nu Metal electrònic / Metall Industrial, fins i tot després d’onze anys de silenci. I clar, després de la mort del conductor, director, líder, veu, guitarra, teclats, programació, ment pensant, camell, pèls engominats fins al sostre, i probablement un llarguíssim etcètera de més coses que ha estat Wayne per als seus Static-X, tothom té clar que … mort el tot … morta la banda.

Però morta la banda … ¿morts Tony Campos (baix), Ken Jay (bateria) i Koichi Fukuda (guitarra i teclats / programacions)? Anem a pensar-ho bé eh … què podria ser d’ells sense el seu tot? Doncs contra tot pronòstic, es decideix una reunió de la banda original / formadora (excloent a Wayne Static per justificades raons d’altres compromisos diversos a la mateixa hora). I després de (1) veure que el senyor Wayne havia estat treballant en alguns temilles … i (2) buscant i trobant en el bagul dels records alguns descarts i demos de la banda … i (3) amb una mica de treball i imaginació decideixen fer néixer aquest nou projecte, “Project: Regeneration Vol.1“. I a les veus, un misteriós i aparentment desconegut Xer0 (que es rumoreja podria ser Edsel Dope, vocalista de Dope, una altra banda de Nu Metall / Metall Indústrial), peeeero també Wayne Static a les veus. Sí, perquè ¿per a què regravar el que ja està fet si només amb uns feinetes de producció ja el tenim llest i més amb la veu del nostre poderós líder caigut en combat? Així que un tema per a cada un i en alguns fem duo i realment si no ho saps ni te n’adones.

Així que sí, senyors i senyoretes … jugada collonuda i de signatura i final més collonuts encara, ja que el que tenia Wayne Static guardat sota la màniga, a part d’unes pastilliques i altres coses diverses de consum per al dia a dia, eren obres d’un nivell més que notable i que haguessin estat una pena que mai haguessin vist la llum. Fans de Static-X, fans de Dope, fans del Nu Metal electrònic, del Metall industrial, fans de Wayne Static, fans de les drogues, distorsions extremes i fins i tot fans de la gomina … “Project: Regeneration Vol.1” és un imprescindible .

Sergi