Si fa poc ens trobàvem amb els Stillwell, grup sorgit de la unió d’un raper i gent de Korn i POD, que no fan ni nu metall ni rap metall, tot i que se’ls classifiqui així, aquí tindríem l’exemple totalment oposat. Tenim a una parella (feliçment casada per l’església i amb fruits dins del matrimoni), formada pels cristians Jani i Katja Stefanovic, que s’han rejuntat amb l’ultra-cristià Christian Liljegren (Wisdom Call, Narnia, Golden Ressurrection, Divinefire, la retransmissió de les misses finlandeses dels diumenges al matí…) per a formar, atenció a la dada inesperada…. un grup de metall melòdic ultra-cristià.

Tot que tant en Jani com la Katja hagin militat en grups no excessivament pro-cristians (Solution .45, Am I Blood, Sins of Omission, etc…) també ho han fet en grups que sí que ho són, però aquí donen un salt (de fe) força important.

Anem pel bo: tant Katja a les melodies vocals com en Jani a les guitarres, milloren, i bastant, tot el que ens hauria ofert Christian fins al moment (que, per a ser sincers, era Narnia i refregits de Narnia), sonant molt millor i molt més actual (malgrat ser power/melodic metall), sent una bona opció per als amants del gènere… a nivell musical, i insisteixo en el tema.

Perquè a nivell de lletres… no hem evolucionat de l’època de Narnia o Wisdom Call, continuen sent remescles i refregits del pare el nostre amb l’ave maria, amb algunes frases pel mig instigant a lluitar com a guerrers per la fe i la religió cristiana… i no, el resultat final no té la gràcia d’uns Powerwolf, tot el contrari.

És a dir, The Waymaker (i tot el que ha fet Christian Liljegren en la seva carrera musical/propagandística) és al cristianisme el que Tierra Santa vindria a ser per a un professor d’història: un acudit, un ridícul que no s’adona de la vergonya aliena que provoca.

Llàstima, perquè musicalment, malgrat ser un estil molt desfasat, no està malament, i la combinació de veus és encertada, però quan és una frase de predicador rere l’altra, sense parar, cal contenir les arcades en excés.

Lluís XXIV

P.D.: Per als més fervents creients, teniu diverses portades segons la edició, amb un colom en flames, una creu il·luminada o, si sou de l’Opus, ambdues coses combinades.