Estem davant d’un dels millors directes de Hard Rock dels darrers anys. No es pot ser més clar i contundent per a un inici de “review”. “Viva la VicTOURia” està a l’altura del “Made in Switzerland” dels, per mi, divos del Hard Rock. I compte, que això són ja paraules majors. Però no em penedeixo de les meves paraules, aquests Eclipse i aquest “Viva la VicTOURia” estan a l’altura d’aquests Gotthard i el seu “Made of Switzerland“. I amb el que he dit, no crec que faci falta més paraules per haver convençut els amants del gènere.

En qualsevol cas, “Viva la VicTOURia” és el primer directe oficial editat d’aquest quartet suec, fruit de la gira de presentació del seu últim treball d’estudi editat el passat 2019, “Paradigm“. “Paradigm“, va ser realment sorprenent. Eclipse són una banda amb regust a Gotthard i Shakra, encara que amb molta menys popularitat, però “Paradigm” estava ple de temes dignes de ser reconeguts com himnes del Hard Rock actual. La mala sort de treure un gran àlbum just a l’avantsala d’una pandèmia mundial que limita la possibilitat de promocionar-se en viu com tocaria ha minvat les seves opcions de ser coneguts per públic nou i d’aquí la idea de gravar un dels seus concerts realitzat a Estocolm el passat mes de desembre. El gravem, l’empaquetem, i el fem arribar al públic, a veure si té bona acollida i una vegada el tema pandèmic aquest finalitzi i es pugui tornar a la normalitat o nova normalitat, es pot reprendre aquesta gira, i mostrar-se cara a cara amb el respectable. I si, a més, com és el cas d’aquest “Viva la VicTOURia“, el directe té tot el que es pot esperar d’un concert de Hard Rock, doncs ja és una promoció més que perfecta.

El que podria ser un gran revés contra un grup que busca arribar a més gent veient així reconeguda la seva feina, potser gràcies a aquest gran directe gravat podria convertir-se en la millor promoció possible mentre no se’ls pot gaudir en viu. Altament recomanat, aquest “Viva la VicTOURia”, el seu anterior “Paradigm” i els propis Eclipse en sí. Donem-los entre tots una oportunitat.

Sergi