Nether Between Shades And Shadows

Hi ha una màxima que diu que és millor fer poques coses però ben fetes que no fer-ne moltes i malament. Doncs precisament aquesta és la idea que han decidit executar els belgues Nether en el seu disc de debut.

Between Shades And Shadows” és un disc de Black Metal bastant cru i contundent, que es construeix sobre dues bases molt sòlides. En primer lloc trobem les percussions. Escoltant els primers segons del disc, tens la sensació com si Nether haguessin tingut al seu bateria engabiat durant mesos, amb el seu kit muntat a escassos metres dels barrots sense possibilitat de tocar-lo, i que a l’hora de gravar el disc li haguessin obert la porta, assumint totes les conseqüències.  Cada cop és més habitual trobar bateries ultratècnics i ràpids, però el que no és tan fàcil és escoltar un atac de ràbia tan desmesurat contra els parxes d’una bateria. En aquest sentit, la intro de “The Hand Of The Unspoken” és com per despentinar a un calb.

El segon gran pilar del disc són els riffs de guitarra. Senzills, alhora que monolítics i molt efectius. Durant els trenta-vuit minuts del disc, les cordes es dediquen a moure’s amb naturalitat entre la velocitat típica del Black Metal i alguns passatges a mig temps, creant atmosferes denses i àgils, i deixant petits espais per a la melodia.

Idees senzilles, efectives i molta ràbia. Pocs conceptes però molt ben executats. Més que suficient per parir un disc de debut que aconsegueix despertar el nostre interès cap als futurs treballs de Nether.

Ivan Cateura