Felo De Se Essence Of Illusions

Tres dècades després del salt a la fama del Death Metal suec, encara sorgeixen en comptagotes algunes bandes que l’agafen com a referència a l’hora de crear les seves propostes.

Un dels últims grups a unir-se a la ressaca d’aquesta onada són els belgues Felo De Se, que debuten amb molt bona nota amb aquest “Essence Of Illusions”. Se’ls ha d’agrair el fet que en un moment en què la tendència general és la de què totes les bandes homogeneïtzin el seu so per tal d’arribar més fàcilment al públic, Felo De Se han assumit el petit risc d’anar a buscar un so diferent i característic per a l’instrument més definitori d’aquest estil, que és la guitarra melòdica.

Dins de l’univers del Gothenburg Death Metal, podem situar aquest disc en el moment cronològic en què molts dels grups que van definir aquest estil, van fer la seva primera gran evolució, a l’època del “Reroute To Remain” d’In Flames, el “Damage Done” de Dark Tranquillity o el “Natural Born Chaos” de Soilwork. Tots tres del 2002, una gran anyada. Un dels punts forts de Felo De Se, és que tenen  la capacitat per parir temes amb ganxo, que entren gairebé de primeres com solia passar en els bons discs d’aquest gènere, com és el cas de “Enigmatic Stones” o “Let The Oceans Burn”. En el costat menys positiu, ens trobem amb què Felo De Se han volgut ser ambiciosos amb un àlbum que arriba a gairebé una hora de durada, i el cert és que a l’últim terç del disc baixa una mica el nivell compositiu.

En definitiva, ens trobem amb un bon debut de Felo De Se. “Essence Of Illusions” hauria tingut millor acollida a principis del segle XXI, però de ben segur que agradarà als fans del gènere, que encara en queden.

Ivan Cateura