Hello Operator és un grup canadenc de música Indie. A partir d’aquí, alguns ja passareu del disc i de la crítica, i d’altres estareu intrigats per saber per què collons fem una crítica d’un grup indie en aquesta web.

Doncs són un grup de col·legues que malgrat veure’s influenciats per Blur, Muse i d’altres, la seva base musical i grup que va unir als Hello Operator, van ser els Queens of the Stone Age, a més de la seva passió per les pel·lícules, i es noten àmpliament ambdues influències.

La base stoner hi és, i, de fet, tenim cançons teòricament indies molt més rockeres, pesades i potents que molts grups “metall” que no fan més que pop, i multitud d’exemples d’això hem tingut enguany.

Si que tenim cançons una mica més properes al rock britànic que no toquem aquí, però en tenim d’altres com a “I Created a Monster” o “Cruel”, a mig camí entre un stoner, uns ritmes més blueseros, un polsim de banda sonora de peli d’acció, el toc indie que no falta i rock-metall alternatiu.

Una mescla curiosa, que els queda bastant bé i que continua demostrant que no està tot inventat encara, queden opcions de buscar i crear nous sons.

Sí que la veu de Max pot despistar, semblant moltes vegades una veu femenina, però això també li permet varietat de registres vocals, que se sumen a la varietat de recursos musicals de què ja disposa el grup.

Com a mínim, curiós… i si sou una miqueta oberts de ment, de segur que una cançó o altra se us acaba enganxant.

Lluís XXV