Born Of Thorns The End-Time Continuum

Durant els confinaments domiciliaris que han tingut lloc arreu del món a causa de la pandèmia del coronavirus, hi ha hagut un sector important de la població que ha aprofitat el temps per aprendre a fer pa, però també trobem un altre gran gruix de persones que han optat per fer altres coses, com ara ressuscitar projectes de Black Metal que estaven en stand by.

Aquest és el cas de Born Of Thorns, que potser també han après a fer pa, però que han aprofitat per recuperar aquest grup que van crear el 1997, i que des de la seva creació tan sols havia aportat quatre demos i un parell de EPs.

Aquest disc de debut ens proposa una aproximació estilística cap al Black Metal melòdic simfònic, però amb molta permeabilitat cap a alguns elements de Death Metal melòdic. “The End-time Continuum” és un disc que entra molt ràpid gràcies a la seva excel·lent producció i a la riquesa dels diferents passatges que formen les cançons. Born Of Thorns són finlandesos, i això és nota molt en la facilitat que tenen per crear melodies i imbricar-les en les cançons, ja sigui via guitarres, teclats o veus. Escoltant “Decrowning Of Man” o “Labyrinth Of Dying Stars” no ens costarà gens endinsar-nos ràpidament en l’univers sonor del disc.

Born Of Thorns s’han fet esperar, però el resultat val molt la pena. “The End-time Continuum” és un treball que pot arribar a agradar a oients que no siguin especialment fans del Black Metal melòdic, però que habitualment escoltin a bandes tipus Dimmu Borgir.

Ivan Cateura