tribulation-where-the-gloom-becomes-sound

Al principi, com la majoria dels mortals, Tribulation no sabien què volien ser de grans. Van començar dient-se Hazard i fent Thrash Metal. Sortosament, la cosa no va durar gaire. Van adoptar el seu nom actual, i van editar un parell de discs força interessants en què mesclaven el Black i el Death Metal. Amb el seu tercer “The Children Of The Night” i l’anterior “Down Below”, finalment van tocar la tecla estilística adequada.

Aquest nou “Where The Gloom Becomes Sound” és un disc que reafirma la posició de Tribulation en el cosmos metàl·lic. Podríem considerar que ocupen l’espai que tenien en propietat Moonspell o Sentenced durant els anys 90, no tant perquè s’hi assemblin molt, sinó perquè és un d’aquests grups amb elements musicals que tenen la capacitat per atreure tant a fans del Metal extrem com del Metal més melòdic.

Com dèiem, Tribulation segueixen el camí iniciat amb “The Children Of The Night”, amb un pòsit de soft Black Metal, mesclat amb elements de Gothic i Dark Metal. Tot plegat es tradueix en guitarres amb una distorsió força neta que juguen amb tota naturalitat amb línies melòdiques i arpegis, i també amb la sempre notable interpretació vocal Black Metal a càrrec de Johannes Andersson.

Where The Gloom Becomes Sound” ens deixa molt bons talls, com “Hour Of The Wolf”, “Daughter Of The Djinn” o “Elementals”. Un disc molt sòlid que ens permet gaudir com hipopòtams rebolcant-se pel fang.

Ivan Cateura