L’habitual i fàcil seria començar relacionant directament aquest “Overcome The Tides” com el nou treball del gran Björn “Speed” Strid, en un dels seus múltiples projectes musicals als quals pertany. Però vull ser just i alhora realista. Björn tindrà el seu espai en aquesta crítica, però proporcional a la seva intervenció.

I Legion ha de ser clarament i directa relacionat amb Frederic Riverin. Ell és l’autèntic artífex, cervell, creador i compositor de tot el que es pot gaudir en I Legion. I Legion no és un producte innovador i per tant aquest “Overcome The Tides“, el seu tercer àlbum, tampoc ho és. Però no ser innovador no té per què ser negatiu. No ser innovador i ser avorrit, per exemple, sí que seria negatiu. Però no és el cas. El senyor Riverin ha demostrat ja, després de 3 discos, que és un compositor dels grans. Sap compondre temes d’autèntic Death Metal Melòdic sense caure en la rutina. En aquest “Overcome The Tides“, ens ofereix temes frescos, veloços, melòdics i enèrgics. Un increïble equilibri melòdic-enèrgic, tant a nivell instrumental com vocal. Comptar a les seves files amb el hat trick de veus triat (Chris Clancy, Jon Howard i l’anteriorment esmentat Björn Strid) és també garantia d’èxit, però el gran mèrit, més enllà de les composicions i les execucions estel·lars, està, per a mi, en Frederic Riverin, sense cap mena de dubte, que és capaç de visualitzar la més encertada veu per a cada un dels temes de l’àlbum, traient-ne el millor de cadascun d’ells, al seu torn que de cadascuna de les seves cançons.

Overcome The Tides” no passarà a la història, lamentablement, com un disc referent del Death Metal Melòdic, és més, probablement no serà recordat ni valorat per molta gent, així com I Legion com a projecte en si, no tindrà mai la popularitat que segurament mereixerien. Que igual tampoc és la seva intenció, perquè contactes i recursos per arribar a més públic, segur que tenen. En qualsevol cas, vulguin o no, puguin o no, I Legion són un producte que bé val la pena consumir, i aquest “Overcome The Tides” un més que notable, sòlid i coherent disc, que, en temps de pandèmia, alegra alhora que destensa i ajuda a desprendre l’adrenalina acumulada.

Sergi