Per si algú encara no els coneix, Love and Death són el projecte de Brian “Head” Welch (Korn), que va arrencar quan el van fotre fora temporalment per passar-se amb les drogues (i ara que ha tornat, no deixa que els altres les toquin, i així han sortit els últims discos de Korn).

Igual d’alternatiu-nu metall però amb un enfocament marcadament més industrial és el que caracteritza als Love and Death, so amb el qual obté força bon resultat.

No esperàvem el disc perquè, si no em falla la memòria, el primer tema que va sortir com a suposat avançament, va ser aquell dedicat a l’emèrit i al resum de la seva carrera com a rei anomenat “Lo Lamento” i que va aparèixer el 2016… “només” tres anys després del seu magnífic disc de debut.

No sé si podem comptar com a single d’avançament quelcom que va sortir fa 5 anys, o si realment Bad Bunny i Rosalía han marcat un abans i un després en el món del metall, i ara van sortint cançons soltes, que no podem considerar ni singles, i, quan en tenen ja algunes editades, les rejunten, li foten un xic de farcit i treuen disc.

Més o menys, el que té de bo el disc són aquestes cançons que havien sortit abans de l’edició del cd: Tragedy, Down, Lo Lamento i White Flag (amb en Ryan Hayes de Righteous Vendetta), la resta, és el farciment aquest que ha ficat per a poder treure disc sencer, i és el que l’allunya de la qualitat que ens va oferir amb el seu debut en solitari.

I del farcit, esquiveu les altres dues col·laboracions, la de Keith Wallen (el prescindible dels Breaking Benjamin, guitarra rítmica i corista), que ve a ser un tema emo-ploraner amb parts industrials, i la versió de Justin Bieber Let Me Love You, amb Lacey Sturm dels Flyleaf, que jo no coneixia (la cançó), i que quan escoltava vaig haver de parar i buscar què cony era allò tan vomitiu i que no enganxava amb la resta del disc, per moltes veus guturals i merdes que li hagin fotut de fons.

Vuit anys d’espera mereixien quelcom un xic millor, o un menor percentatge de farciment, i més havent escoltat els bons temes que havien anat apareixent.

Lluís XXV