The Amenta Revelator

El 2004, l’arribada del disc de debut de The Amenta va ser escenificada per la premsa com una mena de “Bienvenido, Mister Marshall”, en què els oients érem els habitants de Villar del Río que estàvem esperant amb ànsia que aquesta banda australiana ens fes arribar la prosperitat en el món del Metal i ens permetés entrar definitivament en el segle XXI. “Occasus” va ser un bon àlbum protagonitzat per un gran desplegament de recursos tècnics, però vist amb perspectiva, no va arribar a apropar-se a tot el que prometia.
En aquell llunyà 2004, cap profeta va saber veure que l’entrada al segle XXI no vindria d’Austràlia, sinó que arribaria un any més tard des de França, sota el nom de “From Mars To Sirius”.

Disset anys després, havent seguit molt poc l’evolució de The Amenta, ens topem amb el seu quart treball, “Revelator”. En aquesta ocasió ens trobem amb un grup molt més terrenal o que, com a mínim, no ha estat en el centre d’atenció de la premsa. Aquest fet podria haver jugat en el seu favor, però la veritat és que aquest disc tampoc acabarà de brillar massa en el firmament metàl·lic.

Sí que trobem un gran salt evolutiu entre els primers The Amenta i els actuals. “Revelator” és un disc molt més orgànic i que juga més entre parts contundents i d’altres més ambientals. La seva base constructiva segueix essent el Metal Industrial mesclat amb influències del Death i el Groove Metal, però han perdut el factor piconadora que caracteritzava els seus inicis. En lloc d’això, prefereixen jugar més amb la superposició de capes i la versatilitat que els proporcionen les veus i efectes samplejats.

Revelator” és un disc correcte amb alguns bons moments, però no hi ha cap tema que en el seu conjunt hagi aconseguit acaparar tota la nostra atenció.

Ivan Cateura