Stortregn Impermanence

Stortregn és un grup de Gènova que ja compta amb cert grau de veterania, ja duen uns 15 anys de trajectòria, encara que per a nosaltres “Impermanence” és la primera aproximació que fem cap a la seva música.

La sensació inicial és positiva. És d’aquells grups que ho tenen gairebé tot per triomfar, encara que sigui en el submón del Metal extrem. Compten amb qualitat tècnica, bones idees i molt bona producció, i la seva aposta estilística és clara, Death Metal melòdic Progressiu, una branca que atrau una àmplia gamma de públic. A més, tenen una personalitat prou definida que impossibilita que posis el pilot automàtic i els comparis amb els tòtems Opeth.

L’únic “però” que podem posar-li a “Impermanence” és que es tracta d’un disc que destaca més pels seus passatges que per les seves cançons. El gran ventall de recursos instrumentals amb què compten Stortregn, fa que les cançons siguin molt dinàmiques i comptin amb molts canvis i estructures complexes, però no saben conduir-ho prou bé com per a crear cançons incontestables.

Impermanence” és un àlbum que, en termes generals, té un punt de qualitat que el col·loca per sobre de la mitjana, encara que també és cert que Stortregn no han sabut trobar la tecla adequada per crear alguna cançó prou contundent com per capitanejar el seu disc.  

Ivan Cateura