Manntra no són un grup molt conegut. Són un quintet croat, de relativa recent creació, 2011. Des de llavors han editat ja 5 àlbums d’estudi. A disc doncs que cada 2 anys, i només els 2 últims, “Oyka!” i aquest “Monster Mind Consuming“, són en llengua anglesa, ja que les 3 primeres entregues eren en la seva llengua bàltica natal.

La veritat és que Manntra no han vingut a reinventar la roda, però sí a oferir-nos una proposta musical almenys interessant. Metal industrial i Folk Metal, barrejats. En algunes cançons trobem els dos estils junts i barrejats, mentre que en altres potencien més un o altre estil per separat. Onze temes, poc més de mitja hora de durada. Això és resum de curt i concís, simple i al gra. Un disc que per res es fa pesat, que sí que és cert que potser l’ordre dels temes podria haver estat millor escollit, ja que potser podríem destacar la primera meitat del disc com a millor o més forta que la segona meitat, però la durada dels temes neutralitza d’alguna manera aquesta possible sensació.

En aquests temps convulsos de virus, pandèmies, confinaments, crisi, eleccions, reggaeton, Rosalía i companyia, en què el Metal i la seva proposta està també en hores baixes, tenim de tant en tant grups com Manntra, que apareixen de la seva raconet a la foscor, amb iniciatives per a res rebuscades, més aviat clares, directes, senzilles y sorprenentment sòlides, demostrant-nos que es pot gaudir, en aquest cas del Metal Industrial i el Folk només amb un mínim de gràcia, interès i bon gust. “Monster Mind Consuming” és un disc més que recomanable, que farà passar bons moments a l’oient obert de mires que estigui disposat a expandir els seus espectres musicals. Això sí, Manntra s’han convertit per a mi, amb aquest álbum, en els lolailos del Metal. Per què? No necessitareu més de deu minuts d’escolta per entendre-ho…

Sergi