Jakob Samuel, per a qui no ho sàpiga, com jo fins fa una estona, és el cantant dels The Poodles, grup que ja porta uns quants anyets en bona forma.

I per què no ho sabia? Doncs, la veritat, mai m’havia preocupat, concebia als Poodles com un pack, tots a un nivell similar, compaginant-se bé… Però et trobes a un pavo que el primer que fa és recordar-te directament als Poodles, i vas directe a buscar qui és aquest imitador… resultant que no és imitador si no ell mateix.

Però sí que és cert que un dels punts distintius dels suecs és la veu, és Jakob Samuel. I això és el que ha aprofitat el senyor Jakob, la veu que el caracteritza i ha anat a tirar del mateix fil, tot i que sense competir amb el seu grup, ja que hem rebaixat la potència i ens trobem amb un disc de hard rock melòdic.

El que té de bo el disc és que és un hard rock melòdic que dista molt d’aquests avis o “viejóvenes” que treuen discos de hard rock melòdic tots iguals, tots sonant a la segona meitat dels 80, tots amb el mateix so de guitarres, bateria i línies vocals semblants. Aquest “Coexist” és hard rock melòdic però amb un so molt més actual i modern, una mica més rítmic i descarat.

El dolent? Doncs que aquesta veu característica i aquesta versió més moderna i actual del hard rock, és ja el que tenim a The Poodles, però més canyero.

Així doncs, és un disc que està bé, però on en Jakob fa de la versió menys bona de si mateix.

Lluís XXV