Deus Mortuum The End Of Human Race

Un cadàver ha estat trobat flotant davant la costa de l’Estartit. Pertany a la Cocollona, la bèstia que regnava en les profunditats abissals del riu Onyar i que complementava la gràcil fauna d’aquest peculiar ecosistema majoritàriament habitat per peixos greument deformats que originàriament havien estat carpes. El seu tron ha estat ocupat per una nova criatura, Cthulhu, que té com a noble objectiu exterminar a la raça humana.

The End Of Human Race” és un EP de tres temes que serveix com a presentació per a un nou grup anomenat Deus Mortuum. Es tracta d’un projecte en solitari pensat, creat i executat pel músic conegut amb el nom de Necrolocaust, que ha comptat amb la col·laboració de Dvon Cromatich als teclats i d’Alfred Berengena a la producció.

Musicalment, “The End Of Human Race” és deixeble de la segona onada de Black Metal que va tenir lloc a Noruega a principis dels noranta. Els tres talls que formen l’EP poden fer-nos pensar en els primers treballs de bandes com Satyricon, Darkthrone, Limbonic Art, Gorgoroth, o fins i tot Emperor en algun passatge molt concret. Però no només de Black Metal primigeni viu Deus Mortuum. Hi ha parts com la intro de “The Haunter Of The Dark” que podrien encaixar tranquil·lament en alguns moments de la trajectòria de bandes com My Dying Bride o Anathema. Un altre element important a l’hora d’entendre el so que ha aconseguit Deus Mortuum el trobem en els teclats, que serveixen com a contrapunt net i melòdic a les guitarres i que també apropen sonorament a “The End Of Human Race” a l’esperit inicial del Death/Doom britànic.

Ens trobem davant d’una excel·lent banda sonora per a contemplar l’extermini de la raça humana des d’un bonic mirador tot brandant una copa de vi. Elegància i brutalitat, un bon final.

Ivan Cateura