Wizardthrone Hypercube Necrodimensions

Aquí s’han ajuntat el millor de cada casa: un paio que creu ser un goblin, un individu que viu permanentment en una versió sobrehidratada de Pirates del Carib, un altre que sol vestir com un personatge de Thor en versió Ali Express i, finalment, un nostàlgic del gloriós i indeleble pas de les hordes vikingues per terres nord-americanes. En resum, aquest és un nou projecte format per gent de Nekrogoblikon, Alestorm, Gloryhammer i Æther Realm. Curiosament, gairebé totes aquestes bandes pertanyen a Napalm Records; no sabem si la idea de crear aquest grup ha estat de la mateixa discogràfica o fruit d’una nit complicada.

I quin projecte ha sorgit d’aquestes ments malaltes? Doncs una mena de Bal-Sagoth 2.0. És a dir, un disc de Power Metal èpic mesclat amb elements de Metal extrem i, per acabar de matisar-ho amb termes estrictament científics, molta flipamenta. Per tal de dur-ho a terme, s’han buscat noms de guerra i fins i tot càrrecs. Podem exemplificar-ho amb en M. Archistrategos Barber, que dins del grup ocupa l’imprescindible rol de Keeper of the 17th Enochian Gate. Ja ens n’anem fent una idea, no?

Musicalment, “Hypercube Necrodimensions” ens ofereix elements clàssics del Power Metal com poden ser la velocitat, els duels de solos i la melodia, que es combinen amb exageracions vàries i diverses, com poden ser la de l’omnipresent teclat i la d’aquell element que podríem anomenar com “la veu narrativa demoníaca que fa vint anys causava cert efecte i que avui dia ja fa una mica de riure”.

Wizardthrone han sabut parir un disc lleuger, que entra amb molta facilitat, que convida a brandar la gerra de cervesa, però que és molt possible que hàgim oblidat totalment d’aquí a uns mesos. Més que un grup de discs, els veig com un grup de directes. Si saben treballar-se un bon show, poden convertir-se en un bon complement per a animar algunes complicades tardes festivaleres.

Ivan Cateura