Employed To Serve Conquering

Heu vist la sèrie Weeds? Si la resposta és que no, us la recomano, encara que només siguin les primeres temporades. El cas és que ja fa força temps que cada cop que escolto una novetat vinculada amb el món del Metalcore, em ve al cap la intro d’aquesta sèrie.

Grups acomodats, benestants, agradant-se a si mateixos i fent el que tothom ja ha fet amb anterioritat.

Amb aquest “Conquering” d’Employed To Serve la sensació ha estat totalment diferent. Tenen melodia, molta mala llet, sembla que el seu cap no ha estat mai llepat per una vaca, i el més important, fan cançons, no un copy/paste permanent. I què més tenen? Doncs força facilitat a l’hora de parir bons riffs. Això els porta en moltes ocasions a saltar-se els límits del Metalcore per entrar de ple en el Groove. I per fer això, les guitarres compten amb un aliat molt important, el bateria. Robbie Back és un paio que també té molt Groove a les baquetes i sap com accentuar les guitarres a través dels seus atacs a la bateria. Aquest costat més Groove dels Employed To Serve em recorda en moltes ocasions als bons moments dels Devildriver. I aquest vincle entre bandes l’he notat molt en “Stand Alone”, el tema que tanca l’àlbum. I és que des que l’streaming s’ha imposat com a plataforma favorita del gran públic, hi ha pocs grups que cuidin els finals dels seus àlbums, i el que fan Employed To Serve a l’últim minut i mig de disc és parir un gran breakdown groovero que eleva la qualitat de l’àlbum.

Menció destacada mereix la Justine Jones a les veus. Les seves estripades vocals desprenen moltíssima mala llet. Últimament han adquirit molta rellevància les veus femenines versàtils, que alternen a la perfecció la melodia i l’estripada. En el cas de la Justine, ella no té cap melodia per oferir a la humanitat.

Ens hem deixat la part menys brillant pel final. Fins ara hem destacat que Employed To Serve es desmarquen de la tendència general de clonar a altres grups de Metalcore. Doncs bé, “Mark Of The Grave”, un dels singles de l’àlbum, és un tema 100% All Hail The Yeti, tant pel que fa a melodia vocal masculina com pels seus riffs. La cançó està molt bé, però la còpia és força desconcertant.

Potser Employed To Serve no llueixen gorres amb la visera plana ni donettes a les orelles, però els passen la mà per la cara a la majoria dels seus congèneres.

Ivan Cateura