Crownshift Crownshift
  1. [Català]
  2. [Castellano]

[Català]

Ells són els actors secundaris. El jugador que surt al minut 90 per perdre temps. Aquella Cruzcampo que et serveixen quan demanes una cervesa i et diuen que no en queda (bé, aquí potser hem estat una mica massa durs). En definitiva, els membres de Crownshift són músics que estan, o han estat, en bandes consolidades com ara Children Of Bodom, Nightwish o Finntroll, en la condició de substituts i en moments en què les esmentades bandes ja no estaven en el millor dels seus moments. I el que ens suggereix el nom de Crownshift és que amb aquest projecte tenen la ferma intenció de ser protagonistes i escriure la seva pròpia història. D’aquesta realitat només podem extreure’n al vocalista, en Tommy Tuovinen, que malgrat no venir d’una banda molt puntera, sí que ha format part de MyGrain des dels seus inicis.

El que trobem en aquest debut de Crownshift és una mescla força interessant de propostes molt reconeixibles. Aquí, podem identificar-hi a Scar Symmetry, Soilwork o Children Of Bodom, i en dosis més petites a altres bandes com poden ser Amorphis o Sentenced. En definitiva, una mescla sueco-finesa de Groove, Death Metal, Prog i Power Metal amb molt protagonisme per a la melodia. També és interessant el punt que li aporta Tommy Tuovinen amb la seva versatilitat vocal, que en determinats moments fins i tot s’apropa a la figura de Devin Townsend, aportant al conjunt un punt extra de color.

Sense ser excepcional, “Crownshift” és un disc de quedar bé. D’entrecot de vedella, copa, puro i un bon rot, d’aquells que et fan tremolar els llavis.

Ivan Cateura


[Castellano]

Ellos son los actores secundarios. El jugador que sale en el minuto 90 para perder tiempo. Esa Cruzcampo que te sirven cuando pides una cerveza y te dicen que no queda (bueno, aquí quizás hemos sido un poco demasiado duros). En definitiva, los miembros de Crownshift son músicos que están, o han estado, en bandas consolidadas como Children Of Bodom, Nightwish o Finntroll, en la condición de sustitutos y en momentos en que las citadas bandas ya no estaban en el mejor de sus momentos. Y lo que sugiere el nombre de Crownshift es que con este proyecto tienen la firme intención de ser protagonistas y escribir su propia historia. De esta realidad sólo podemos extraer al vocalista, Tommy Tuovinen, que pese a no venir de una banda muy puntera, sí que ha formado parte de MyGrain desde sus inicios.

Lo que encontramos en este debut de Crownshift es una mezcla interesante de propuestas muy reconocibles. Aquí, podemos identificar a Scar Symmetry, Soilwork o Children Of Bodom, y en dosis más pequeñas a otras bandas como pueden ser Amorphis o Sentenced. En definitiva, una mezcla sueco-finesa de Groove, Death Metal, Prog y Power Metal con mucho protagonismo para la melodía. También resulta interesante el punto que le aporta Tommy Tuovinen con su versatilidad vocal, que en determinados momentos incluso se acerca a la figura de Devin Townsend, aportando al conjunto un punto extra de color.

Sin ser excepcional, “Crownshift” es un disco de quedar bien. De entrecot de ternera, copa, puro y un buen eructo, de aquellos que te hacen temblar los labios.

Ivan Cateura