1. Català
  2. Castellano

Català

Fixation és un d’aquests grups que podríem considerar com de nova generació. Joves i amb idees fresques, amb més percentatge d’influència de la música de la nova era que no dels clàssics dels 80 o 90. Fixation són els JASP de l’actualitat. ¿Recordeu lo del JASP? “Joven Aunque Sobradamente Preparado”. Fixation porten la seva nova música a una altra mena de públic. I això no significa que el típic i clàssic Metall fan hagi de sentir-se exclòs, al contrari, Fixation proposa un tipus de música que pot servir perquè el Heavy de tota la vida s’actualitzi als nous temps alhora que els joves d’avui dia, que no han crescut sota un sostre Rocker, puguin sentir un interès o atracció cap a aquest tipus de música. Perquè ja ho hem comentat moltes vegades, la majoria dels joves d’avui dia, viciats per la música actual… perdó… per la merda de música actual que sona pertot arreu i en tot moment, sumat una mica a l’estancament del gènere Metal en general, no dóna molt lloc a futur prometedor del nostre gènere en els pròxims anys, quant a nou públic es refereix. La qual cosa em sembla molt interessant. Molt. I jo no soc gran fan d’aquesta nova era, ja que m’identifico més amb un terme mitjà, però per a evolucionar és imprescindible canviar, i per a aplicar el canvi, es fa necessari escoltar la gent jove.

Fixation no són els únics que han decidit anar a la seva bola quant a gènere, passant dels grans clàssics, dels més grans de tots els temps. Fixation, com també han fet altres bandes com per exemple Chaosbay o Dear Mother, per exposar dues bandes els últims treballs de les quals jo mateix vaig ressenyar, han inspirat la seva música en els fonaments del que serien Architects, i d’allí han aplicat el seu art i destresa, per a extreure quelcom que soni original, madur, modern i interessant. Sona a difícil, i ho és, però el resultat és bastant notable. “More Subtle Than Death” és un àlbum de debut més que interessant, per a tota mena de públic, ja que no és molt dur, té moments molt ambientals (de vegades inclús massa i tot) i té tocs tècnics sense arribar a l’abusiu. És cert que hi ha coses a millorar i treballar per a la seva correcta evolució i confirmació de so i de banda, tenen molt marge de maniobra i creixement.

Fixation és un grup l’evolució del qual caldrà seguir ben d’aprop, ja que en grups així és on recau la reinvenció del nostre gènere musical. I ho dic jo, que com he comentat anteriorment, no em sentiria tan identificat en aquest vessant del Heavy Metal.

Sergi