Atenció, desastre a la vista!!! Pareu màquines, salveu als nen… a les dones de bon veure!!! Shakra no solament ha deixat de trobar clons per a fer de cantants, sinó que a més, ha editat un disc sense singles destacables.

Els suïssos ens tenien massa ben acostumats, al contrari que als seus compatriotes Gotthard, no els costava anar trobant substituts de vocalistes que cantessin igual que els seus predecessors, i amb això, mantenir la línia de discos amb 4 o 5 singles destacats en cadascun d’ells.

Doncs bé, després de la tornada de Mark Fox al 2014 en substitució de John Prakesh que, al seu torn, el 2009 havia substituït al propi Mark Fox, el grup ha sofert l’efecte que, després d’exprimir-nos moltíssim les neurones, hem decidit anomenar-lo “Efecte Mark Fox”, que consisteix a sortir amb un disc espectacular, no donar temps a res, i en menys d’un any, treure disc mediocre quan podries estar tirant de l’anterior cd si no haguessis cremat tots els singles en un mes.

Això és el que va fer el Sr. Fox en sortir dels Shakra el 2009 (que es va esperar tres anyets a treure disc, fins al 2012, i després va treure el segon el 2013), i això és el que han fet Shakra des de la seva tornada (que, vist l’èxit de la seva carrera en solitari, no m’estranya que hagi tornat), esperar-se 3 anyets a treure disc, treure un molt bon cd replet de singles com va ser “High Noon”, i ara cagar-la amb aquest “Snakes & Ladders” que surt amb prou feines un any després.

Doncs això, disc bastant passable d’aquests suïssos que tan bé ens tenien acostumats, tant en cds replets de singles molons, com en treure’s de la màniga cantants desconeguts que cantaven amb la mateixa veu trencada que l’anterior, però millorant el que hi havia. En aquest cas, ja no es millora, perquè Fox ni és nou ni tampoc està al seu millor moment.

Per tot això recomanem als Shakra que s’ho prenguin amb més calma per al proper disc, i a veure si els dóna temps de muntar un altre càsting de vocalistes. Si van aconseguir fer-nos oblidar a en Pete Wiedmer amb en Mark Fox, i a en Fox amb en Prakesh, i veient que al revés no es dóna el mateix efecte, a veure si hi ha sort i troben quelcom més. Que tampoc és que em desagradi en Fox, però eps, tenint en compte que ja són tres cantants de Shakra i és una forma de cantar similar a la que tenia el malmès Steve Lee, vull veure si hi ha ous de trobar un altre cantant a Suïssa que canti així i de passada a veure si els renova les idees.

Lluís