Comencem el programa número XXXII en llibertat ensenyant que el llatí és fàcil, tot i que avui el programa derivarà més en la correcta pronunciamenta del francès del Quebec i del prog.

Ja que esmentem el prog, abans de començar, us esmentem els principals motius pels quals avui no us podem punxar el nou disc dels HammerFall, i ens preguntem com és que GreenPeace encara no ens ha dedicat cap estatua.

I anem lligant conceptes, i de la fauna marina i terrestre, passem a parlar d’en Ben Affleck i la seva emprenyamenta amb en Sergi per l’estafa dels Gamusinos que ens ha fet aquest cap de setmana… i no haurà estat la única estafa que fem sortir a la llum…

Avui les novetats comencen progs, amb el nou disc de Tool i l’emoció i anonadamenta absoluta d’en Lluís per escoltar aquest disc tan esperat dins de la vessant més animada i lúdico-fiestera del prog.

Parlant de prog, comparem el prog dels Tool amb el prog dels Tesla i dels H.E.A.T., potser grups poc coneguts per la seva part prog, i hi afegim els Hyvmine, més reconeguts com a progs, però repudiats pels progs per tenir coses curtes.

Tornem a les novetats, i com no, amb més prog, amb els Dissentient, grup de prog-death canadenc, cosa que no havíem vist mai. I parlant de coses que no havíem vist mai, la nova teclista dels Equilibrium ens sorpren gratament… per com toca els teclats, lògicament.

Ja que estem tan reveladors, us mostrem l’estricte mètode de selecció de vocalistes d’en Mark Morton, i fem un homenatge a les llàgrimes de Sant Llorenç de la mà dels Lord of the Lost.

També us presentem el nou disc d’Illdisposed, i ja passem a posar-nos singlaires, i és que grups com Jinjer presenten nous singles.

Altres singles que tenim, són els de Bad Wolves, tot i que sense la Dolores, el Insomnium i una mica el dels Alter Bridge.

A la primera subsecció del nostre webmàster, avui ens recorda als Savatage, tot i que estafant-nos amb les pistes i les dades, com, per exemple, mentint-nos sobre la forma del cercle. Tot i això, descobrim que Jon Oliva ha guanyat pes…. dins del món de la música gràcies a la Transiberian Orchestra, i que Black Sabbath tenen arrels espanyoles… però espanyoles de la España profunda.

A la segona subsecció, ja passem a recomanar als 3Teeth, grup que només agrada a l’Ivan, i és que fan un metall industrial soso, així com a tècnicament parlant.

Durant tot el programa del dia, avui anem mostrant-vos la diferència de pronunciamenta entre el francès parisí i el francès quebequès, i ho lliguem amb el mort de la setmana, perquè ens n’anem cap al Quebec, a Gatineau per descobrir com un no músic de grindcore va morir fent de modernillu i provant de fer hiking.

En aquest apartat aprenem com n’és de bo el grindcore per entrar en calor, com qualsevol cosa pot fer-se de forma grindcoriana i com pot ser que una mà negra estigui al darrera del mort de la setmana.

Tot això i més, al programa d’aquesta setmana:

Aneu a descarregar-lo